Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Райф - машина

Мнение от caduceus »

Здравейте всички!
Тая сутрин от шест нататък четох пак цялата тема... Почнах от самото начало и като осъзнах колко напред сме отишли за година и нещо, си дадох сметка че трябва много да се радваме - защото това е пример как всеки може да даде своя принос и накрая да излезе нещо добро и работещо :)
Първо - огромна благодарност на Златко, че сподели опита си с нас! Без това нямаше да се развие технологията от нивото на домашни реплики, всяка различна и работеща частично. Трябва да сме му много признателни и за откриването на дистанционния метод на работа с машината, защото сеансите по Скайп /както и всички други такива комуникации/ имат огромни предимства пред стандартния присъствен метод - най-вече в броя обхванати хора.
Второ, поздравления за Илия и Роско, които направиха първите добре работещи реплики по технологията на американците, първо повторена в България от Златко /съответно тази която се смята за оригиналната на д-р Райф като експериментатор - а и на Филип Хойланд като автор на метода за свързаните резонанси/.
Трето, да не забравяме и колегата който прави лампите - защо, след малко ще кажа ;)
Четвърто, поздравления и за Слави - защото без неговите организационни и безкористни усилия нямаше да станат един куп неща практически, както и за споделения от него опит с контактния метод.
Пето, поздравления и за подкрепата и споделените тестове на колегата Иван /Айкроу/ - двойната проверка винаги е по-добра от единичната и дава сигурност в резултатите.
Накрая, автопоздравления и за мене самия :smileylol: защото покрай вас гореспоменатите полека-лека започнах да осъзнавам потенциала на тази технология и начините тя да се подобри - един път като ефективност, втори път като цена.
Какво осъзнах тази сутрин... В резултат на общата ни работа, имаме радикално подобрение на технологията - най-малкото в цената на част от системата, а най-вече в ефективността.
1. Лампата Панотрон на Бил Чеб и после Назарев, в началото гледам беше на цени около 300 долара, после стана 600, а сега била вече 900... Това не е вариант за България - може би за Щатите и зап. Европа да, но за нас определено не е. Затова смятам, че имаме вече алтернатива - аргоновите сферични лампи на колегата, който работи с Роско са си много хубави и на цена 50-60 лв в момента /ако не бъркам/. А това, че не били с + електрод на 45 градуса не е фатално. Просто се слага правилния по вид параболичен отражател и потокът се насочва напред. Предполагам се сещате, че това НЕ Е само светлинен поток ;) Точно затова отражателят не е съвсем нормален, а трислоен и се прави от обработени по даден начин /с оргонна машина/ алуминиеви пластини, която сандвичева конструкция усилва действието на лампата чрез добавяне на допълнителна оргонна компонента в лъча. Така лампата от 900 долара изчезва от хоризонта :)
2. Както вече говорихме, оригиналната машина на д-р Райф излъчва по снимката със съвременна аргонова лампа около + 3 млн деветки, което беше измерено независимо един от друг от мен и колегата Иван. Всички съвременни реплики, неотчитащи този факт не работят като оригинала - което е естествено, като се има предвид че са правени от радиолюбители и електроинженери, без разбирането за оргонната компонента в излъчването. Разработването на оргонния бустер /или айде нека да е усилвател - все пак сме в България :) - стана пак с помощта на Илия, Слави и Деси. Благодаря им от сърце за преките тестове и споделянето за разликата в ефекта при сравнение на терапии без и със усилвателя. Това устройство продължава да се развива и днес ще е налице последният, четвърти модел - специално оптимизиран за работа с Райф-машини от типа на тези, за които говорим и има във хората от форума.
Надявам се с него да се получат и доста по-добри резултати отпреди - както пряко, така и по дистанционния метод.

Ще ви държа в течение на събитията :hola: :cheers:

Поздрави!
Tomika
МненияCOLON 8
Регистриран наCOLON Чет Ное 17, 2016 2:36 pm

Мнение от Tomika »

Здравете! С българският вариянт на лампата, има ли резултати в практиката. Защото с украинската при Златко има и при мен с канадската има.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Да кажат колегите с лампи, различни от Панотрона или действащи по контактния метод. Аз съдя по представянето на малката лампа при тестове, нямам много пряка практика с нея - но все пак мога да направя сравнение по отношение на излъчването.
Аватар
Helios777
МненияCOLON 9
Регистриран наCOLON Чет Дек 08, 2016 9:33 pm

Мнение от Helios777 »

Поздрави на всички във научният форум :cheers: .От щипката на кутията наистина има излъчване,усетих я.Аз съм още нов в тази материя,но мисля с повечко четене ще разбера,поне основните идеи ,които се влагат в устройствата. :hola:
burgas61
МненияCOLON 6
Регистриран наCOLON Чет Апр 02, 2015 2:34 pm

Мнение от burgas61 »

Здравейте Колеги,
Извинете ме за нескромния ми въпрос към вас,...но какво представлява 'Райф машината'....и какво е предназначението й за нас обикновените хора?
Благодаря
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

burgas61 написаCOLONЗдравейте Колеги,
Извинете ме за нескромния ми въпрос към вас,...но какво представлява 'Райф машината'....и какво е предназначението й за нас обикновените хора?
Благодаря
Малко информация, общата информация е вярна но има доста варианти на направени устройства.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Шеки,
линка нещо не мога да го отворя - да не са им ударили сайта? За тия Войни на Тангра има доста противоречиви мнения де :)
Колега burgas61,
Райф машината е уред, с който се трепят гадинки в тялото чрез модулирано излъчване от плазмена лампа - от бацили до паразити и прочее, които предизвикват повечето болести. После човекът се оправя бързо защото имунната система се включва на макс и си изчиства боклука сама. Това е съвсем накратко - виж линковете в темата, а и самата тема.
Идеята е да се оправи човек безлекарствено - а правилно направена система може да работи дори по Скайп дистанционно, защото ползва общото енергийно-информационно поле, а не е прост електромагнитен уред.
Поздрави!
burgas61
МненияCOLON 6
Регистриран наCOLON Чет Апр 02, 2015 2:34 pm

Мнение от burgas61 »

Благодаря ви за инфото.
Кога ще започне продажбата на такива машини?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Златко / nightcrawler65/ произвежда текущия модел по схемата на американците - та питай него по този въпрос. Ние се опитваме да го подобрим и си мисля, че доста добре се справяме за момента :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Вчера следобед проведохме с колегите някои тестове и определено мога да кажа, че постигнахме 3,6-3,8 млн деветки мощност на модулираното излъчване, което фактически е над резултата на оригиналната американска Райф машина, оборудвана със съвременна аргонова лампа. Имам предвид ламповата истинска машина показана в сайта на американците, а не съвременните реплики :) Ако трябва, ще и пусна снимката за да се направи сравнение.
Използвахме три вида лампи - права, със сферичен балон и U форма. Видя се, че няма голяма разлика в излъчването от трите вида - но при задължително използване на оргонизиран троен отражател и оргонен бустер. Т.е. вече не се вижда никакъв смисъл от скъпите Панотрони с електрод на 45 градуса и пирекс стъкло.
Е, изгорихме една лампа :lol: щото се оказа че с външни електроди свети по-мощно, но като я натиснахме някъде се спука явно и плазмата стана нестабилна, въртеше се и трептеше. Интересното е, че при нестабилна плазма ефектът силно намалява до степен да изчезне съвсем :oh: :surpris:
Забравих в бързината да цъкна някоя снимка, но ако колегите искат, да пуснат за да се "види" мощността на излъчването - от който може, естествено. Ако не, ще е след няколко дни или седмица, като се довършат тестовете. Засякох три стоящи вълни с много наситена позитивна енергия, между тях беше по-слабо но пак +. Изобщо, потокът се разпространява на вълни и най-мощните такива стоящи са приблизително на 10-15 см, 25-30 см и 50-55 см. Обхватът на силната зона пред лампата беше около 90 см., а целият до около два метра и нещо.
Направихме тест и с кадуцей /като излъчвател за обемно поле/, сложен върху директно лампата и се установи разширяване настрани на полето от нея със около половин-един метър. Т.е. има терен за съвместяване на такива устройства, но трябва да се бачка и мисли повече :)
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY