Здравейте!
Най-после завърших нещата по машината ми и искам да ви я покажа в статичен и работен режим

Малко има още да се оправя по външния вид, но не се заглеждайте чак толкова - важното е, че работи.
Благодаря отново на Роско, че след като унищожих успешно две лампи

ми зае негови две, за да я пусна докато човекът направи партидата нови.
Какво допълнително свързах към стандартната конструкция:
1. Поради загряването на по-малките аргонови лампи монтирах в носещата ги кутия вентилаторче със шест степени на потока и ключ на триногата. Предстои да направя насочващи въздуха жалузи, но и така работи добре.
2. Фото-тринога "Хама" за закрепване кутията с лампата. Има ход във вертикала около 30 см и лампата може да се позиционира точно пред проблемното място на човека, който седи пред нея на стол. В най-долно положение лампата сочи към корема му. Триногата позволява насочване на излъчването във всички равнини.
3. Параболичен отражател - трислоен, обработен със супероргонитен слой и активиран допълнително. Има собствено поле и усилва многократно излъчването от плазмения шнур в лампата.
4. Два оргонни бустера - единият е в шкафчето, захранва директно бобината и има номинална мощност 5,5 млн деветки, а другият е отвън, малко по-малък, с мощност 3,2 млн деветки /шестоъгълната кутия/ и захранва с енергия отражателя. Мощността на двата бустера на практика се събира аритметично.
5. Фарадеев кафез от алуминиева мрежа със медна рамка, заземен. Така би трябвало да няма вредно електромагнитно излъчване от бобината и да се спазят стандартите на ЕС относно ел.магн. смог
6. Гъвкаво рамо със камера за Скайп сеанси. Фиксирано е за триногата и може да се прибира при преки сеанси под нея. Използвал съм стандартна светодиодна лампа от Практикер, която може и да свети при нужда /при тъмно помещение или др./
7. Шкафче на колелца и стъклена врата със магнитно затваряне, в което е монтирана машината - за да може да се мести лесно по пода. Предстои да му сложа две дръжки отстрани за да може и да се вдига и транспортира. В чекмеджето отдолу се събират всички кабели, разклонители и т.н. за да е прибрано всичко и да няма хаос.
Надявам се външният вид, както и доработките ми да ви харесат

Аз не съм още съвсем доволен, но това е междинен вариант и предстои да се направи като хората - със специален шкаф, нов фарадеев кафез, ново закрепване на лампата, отражател в полуотворена кутия и т.н. подробности. Има и още нещо като доработка, но то в момента е експериментално и когато го потвърдя - тогава ще кажа
Ето и снимките. При тези в работен режим е пусната само лампата, за да може който иска да оцени излъчването. Не е включен фрекса и няма модулация със сет. Обхватът на мощното излъчване е около 1,2 метра от лампата, по-нататък се разсейва значително. Мощност на оргонния поток около + 8,4-8,6 млн деветки.
Поздрави!