Гребенников - платформа

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Гребенников - платформа

Мнение от Philip »

https://yadi.sk/d/azf36PGf4oPen/%D0%AD% ... !!!!!!!!!/

Това е линк от файловете на Ивчак от библиотеката. Можеш да намериш най-различни видове такива устройства с описанията им.
Днес се ровя в събраното от него :)
Още веднъж - хиляди благодарности за труда ти като пчеличка, Ивчак и за споделянето на събраното! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Мнение от hyparh »

Кадуцеус, помагай човече, че какви щури опити правим само ние си знаем... :lol: След одевешните експерименти започна да ми горчи в устата и да ми се гади, побързах да си хвърля един душ със слънчева вода от колектора и сега ми е по-добре, но горчивият вкус все още присъства. За какво става въпрос? Направих една клетъчна структура от три мрежи завъртени на 30 гр. една спрямо друга, като предварително ги облепих с прозрачно фолио (за принтери) + тиксо за изолация по между им.
1.jpg
1.jpg (191.2 KiB) Прегледано 9146 пъти
2.jpg
2.jpg (170.05 KiB) Прегледано 9146 пъти
3.jpg
3.jpg (279.46 KiB) Прегледано 9146 пъти
На долната и горната мрежи свързах по един проводник за пускане на високочестотно ВН от ТХО. Като за ВН е слабичко - 2-3kV, усеща се като гъделичкане или леко боцкане. Активирах мрежите и поставих отгоре им една бръмбарова надкрилка и една таблетка активен въглен. Надкрилката често се обръщаше наобратно, таблетката оставаше статична. Реших да сложа върху мрежите едно парче от слаб феритен магнит. Той притисна мрежите и се появи лека утечка в изолацията между тях - при докосване на магнита прескачаха леки искри, надкрилката реагираше по-бурно, а най-интересното е, че в таблетката активен въглен започнаха да се проявяват сили подобни на магнитните. Викам си - я да сложа якия ми (23 кг. сила на притегляне) неодимов магнит :lol: Ефектите се засилиха още повече, като при доближаване на алуминиева плоча над таблетката, постигнах почти стабилна левитация на самата таблетка. Започна да играе нагоре-надолу и имаше моменти на зависване на около половин милиметър между магнита и плочата. При поставяне на таблетката във вертикално положение върху магнита, можех да я търкалям насам-натам безконтактно само като я доближа с пръст (привлича се от него). Не знам каква щуротия съм направил, но май не трябваше да слагам толкова силен магнит, предполагам яко е концентрирал полето и може да се е паднало с негативната страна нагоре :speak: Утре мисля да запечатам мрежите в смола и после пак подновявам експериментите. А всъщност трябва ли да имат дупка в средата или не е задължително?
New Bitmap Image.jpg
New Bitmap Image.jpg (49.38 KiB) Прегледано 9146 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Снимай като правиш опитите да видим какво излъчва пущината, че да не патиш като Олег. Негативното се маха с времето, но стави, глава и др. части болят за няколко дни и си като разбит - даже ВСГ е видял зор след като е пипал по работната част в полет когато се е омацал с ДОР-а при комините :)

ПП
Сега мернах снимките и ясно се усеща + зарядът от страната която се вижда /т.е. горната, тази която гледаме/. Полето е по цялата повърхност където има три мрежи една върху друга, с изключение на центъра където има неутрализация и слаб минус точно в средата. Отдолу е обратното, така че Хипарх - както държиш конструкцията на втората снимка, си се зареждаш благополучно с минус през пръстите на ръката /без палеца който е на плюса/ ;)
Айкроу, виж и ти положението как е, за да е по-сигурно все пак - въпреки че съм го пипал това доста пъти и на живо :)
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Опитите с мрежи нещо се закучиха засега, в момента съм в творчески отпуск :lol: за преосмисляне на идеите. Клоня към използване на импулсен ток (от класическа LC теслова схема) към мрежите за активиране на ефекта. Така може да се "изнасилят" нещата, но поне за момента други опции не виждам. Изчистеният вариант на платформата на ВСГ едва ли ще успеем да догоним. Ако има нещо ще пиша като подновя експериментите.
Направих един мой вариант на Големия конус :) Използвах четири листа кадастрон (50x35 см.) и обикновено кухненско фолио с лъскавата страна нагоре, което лепнах с лепило за хартия. Малката дупка на върха на конуса запуших с парче станиол (не знам дали е правилно), а на широката поставих ситна мрежа от кинескоп с лепнати три неодимови магнита (по 2,8 кг. сила) с еднакви полюси един срещу друг. Конусът е дълъг 52 см., отворът му е 8 см. в диаметър. Не знам дали е станало нещо, че действах с каквото намеря :smileylol:
20141017_221725.jpg
20141017_221725.jpg (230.93 KiB) Прегледано 9045 пъти
20141017_225606.jpg
20141017_225606.jpg (190.03 KiB) Прегледано 9045 пъти
20141018_151532.jpg
20141018_151532.jpg (253.61 KiB) Прегледано 9045 пъти
20141018_151804.jpg
20141018_151804.jpg (248.78 KiB) Прегледано 9045 пъти
20141018_151726.jpg
20141018_151726.jpg (326.79 KiB) Прегледано 9045 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Браво на тебе, Хипарх!!! Конусът ти излъчва добре, дори и магнитите концентрират /макар частично/ лъча в центъра. Само ги наклони като турбинни лопатки в правилната посока нека са с еднозначни полюси навътре, за да въртят потока /надясно към изхода/. Имаш оргонен лъч, но и мрежата е доста ситна на изхода според мен, а и пластовете на конуса е добре да са един след друг - така както си ги направил са както съветват в Матрикс /Виктор Григ ли беше или друг някой?/, но те не са толкова в час като нас ;)
Поздрави!
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Мерси :) Първоначално сложих мрежа от VEF с по-едри квадратни дупки, но се оказа, че не я лови магнит :lol: Засега тази от кинескопа ми е единствената опция, от ситото съм я нарязал на малки квадратчета.
caduceus написаCOLON...а и пластовете на конуса е добре да са един след друг - така както си ги направил са както съветват в Матрикс
Не трябва ли да се редуват слоеве органика-метал като при оргонния акумулатор?
Ето го и с врътнати магнити :)
20141018_220039.jpg
20141018_220039.jpg (167.11 KiB) Прегледано 9022 пъти
20141018_220125.jpg
20141018_220125.jpg (273.65 KiB) Прегледано 9022 пъти
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Малко полезно инфо.

http://yasny-den.ucoz.ru/news/sistemy_v ... -10-19-522
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

smsi-h
Много ясно и просто обяснено. Години от труда на Козирев в най-чист вид :doubleup:
Практически е работил по това и акад. Алберт Вейник, направил оргонна концентраторна установка във вид на ветрило /кръстена то него таралеж :) / с която се е излекувал от лъчева болест, хваната при лабораторни експерименти с радиоактивни вещества.

Хипарх
Имах предвид разместването на магнитите наклонени спрямо потока, а не разместени в една равнина. Представи си как от конуса изтича един вид флуид и трябва да се завърти за да се концентрира в центъра ;) Виж в оригинала на ВСГ как са, положението им не е случайно - точно това не разбират в Матрикс защото не схващат идеята за флуиден оргонен лъч с магнитно /по-точно оргонно/вихрово насочване. Плоскостта на магнитите е под ъгъл спрямо плоскостта на отвора! :cheers:

Поздрави
Прикачени файлове
greb_13.jpg
greb_13.jpg (42.4 KiB) Прегледано 8975 пъти
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Попаднах на това:
http://www.ebay.co.uk/itm/Woven-Wire-80 ... 2c74ea106c
докато ровех за тел и си помислих, че може да свърши работа някому поне като отправна точка за търсене или сравнение на цени.
Ако не е подходящия материал за дискутираната платформа, моля затрийте поста.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Аз поне не мога да видя това от линка. И в опера и в хром се отваря непълна страница
Наблюдавам - анализирам - променям.
BUTTON_POST_REPLY