Хармонизатори практика ...

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Хармонизатори практика ...

Мнение от icrow »

Давай! Чакам с интерес резултата. :) Имам чувството, че този работи на доста по голяма честота и напрегнатост на полето. Но пък и самата снимка ми изглежда енергийно замърсена, така че най-добре някой да го направи и снима. :)
Аватар
tumbi
МненияCOLON 37
Регистриран наCOLON Чет Дек 26, 2013 6:05 pm
МестоположениеCOLON София

Мнение от tumbi »

Само да го изкоментираме първо. На мен ми прилича на три свързани хармонизатора. Да кажем, че първия е 1 кубит другите два какви ще бъдат? Би трябвало да са 1/2 и 1/4 за да се получи еднаква резонансна честота, но на сниката не изглежда да е така.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами нещо такова ми се вижда и на мен. А аку-вак е с външно свързване, но тука може да се пробва и двата варианта. :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Концентрира разкошно поле. Акувака му обаче не го изнася навън. Слаб е за такова концентрирано поле. В случая размерите на вградените хармонизатори са без значение. Важен е размера на най-големия външен.
Наблюдавам - анализирам - променям.
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Здравейте :) "хармонизиращи" и " оргониращи" ;) и аз се позагубих малко ..
има един въпрос тъй като преди време някой колега беше постнал снимки на потъмнял -оксидирал хармонизатор с занижени вече параметри , се замислих дали не е добре да се боядисват хармонизаторите подобно на тръбите на Филип за да се предпазят от атмосферни влияния, Филип според теб каква боя е по - подходяща , става ли примерно от тези спрейове които са металик ?
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Мнение от djoko »

Ето и моето творение(макар и все още без сфери)
Изображение
Изработено е от меден, лакиран проводник с диаметър 0,7мм
Дължина на оплетения проводник за кръговете:524мм(1кубит)
Дължина на проводника за бобината 2096мм(4кубита)

Има ли някакъв ефект(макар и минимален)?
Изработен е 32 часа преди да направя снимката.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Даже доста добре. :) 9./27/ на 17км :)
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

На мен ми изглежда, че акувак-ът е навит обратно на часовниковата стрелка. Не трябваше ли да е по посока на нея?

sheki,
Не съм Филип, ама може пък следното да ти е от помощ. :)
На един трискелион му се увеличи малко излъчването след лакиране (по същество покриване с органичен слой).
viewtopic.php?f=4&t=152&start=20#p4766
Предполагам, че при по-голяма площ ефектът ще е по-силен. Дали метални частици в боята (лака) допринасят още, май ще трябва да провериш :) . По-бързо ще е с някаква по-малка и по-лесна за изработка от хармонизатор фигура.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Вярно е нaвит нa обрaтно, обaче пaк я мерих и си е толковa. :)
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Дали е възможно, ако акувакът е навит обратно на часовниковата стрелка, да излъчва отрицателно в едната посока (а не да засмуква, както при навиване по часовниковата) и да излъчва положително в другата посока? По аналогия с тензор ринг, навит обратно на часовниковата, който лъчи отрицателно в едната и положително в другата посока (caduceus го беше дал някъде), вместо положително в двете посоки.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
BUTTON_POST_REPLY